top of page

Joery De Lille Best Sommelier of Belgium

Joery Delille mag zich de beste Belgische sommelier van 2016 noemen. De wijnober van restaurant Horseele in Gent won zondagavond 16/10 de finale van de Belgische Sommeliersgilde.

De eindstrijd ging tussen drie finalisten.

De 29-jarige sommelier Joery Delille won van zijn collega-wijnkelners Gianluca Di Taranto van restaurant The Jane in Antwerpen en Stéphane Dardenne van restaurant La Table de Maxime in Paliseul, een gemeente in de provincie Luxemburg.

De drie finalisten moesten negen proeven afleggen, waaronder het herkennen van champagne, het identificeren van wijnetiketten en het blind proeven van twee wijnen en vijf producten. De proeven werden beoordeeld door een uitgebreide jury met 22 leden.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page