top of page

WK Sommelier 2019


Antwerpen wordt in 2019 de gaststad van het ‘Concours du Meilleur Sommelier du Monde’, een wereldkampioenschap voor sommeliers. Dat heeft de Algemene Vergadering van de Association de la Sommellerie Internationale (ASI) zondag beslist in Belgrado. De kandidatuur van de Scheldestad haalde het van de bekende Franse wijnstad Bordeaux met 23 stemmen tegen 17.

Het prestigieuze tornooi wordt om de drie jaar georganiseerd en gaat dus op zoek naar de beste sommelier ter wereld. De kandidaten moeten actief zijn in een restaurant, wijnbar, wijnproeverij of de gastronomische sector.

Volgens de Belgische Sommeliersgilde wilde Antwerpen graag de volgende gaststad worden omdat de eerste editie vijftig jaar geleden ook al in ons land plaatsvond - toen in Brussel.

‘We willen in 2019 de wereld tonen wat België allemaal te bieden heeft en het vak van sommelier ook voor een jong publiek aantrekkelijker maken’, stelt William Wouters, de voorzitter van de Belgische Sommeliersgilde, zondag in een eerste reactie.

Of er ook een Belgische wereldkampioen komt, valt nog af te wachten. Het beste Belgische resultaat in de wedstrijd dateert van 2013, toen Aristide Spies derde eindigde. Dit jaar vond het Concours du Meilleur Sommelier du Monde plaats in het Argentijnse Mendoza, met de Zweed Jon Arvid Rosengren als winnaar.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page