top of page

Boeken voor Professionals

​Als professioneel sommelier stopt het leren nooit. Uiteraard haal je de meeste ervaring uit de praktijk, maar soms kan het lezen van goede theorie soms wel dat tikkeltje meerwaarde geven..  Enkele van onze Belgische topsommeliers hebben een selectie van enkele van hun geliefkoosde boeken  gemaakt.

OCW Oxford Companion to Wine

The Oxford Companion to Wine biedt een zeer compleet naslagwerk als het gaat over wijnkennis. Er is geen term die niet terug te vinden is in dit boek. De manier waarop onderwerpen worden toegelicht en uitgelegd is zeer volledig en begrijpelijk. Kortom, niet te missen in de boekenkast van een wijnliefhebber.

Auteur: Janice Robinson

Uitgever: Oxford University Press

Wijn Atlas

De Wijnatlas is al jaren het standaardwerk voor de echte wijnliefhebber. Deze herziene, zesde editie beschrijft in prachtige kaarten de ontwikkelingen van de laatste zes jaar in nieuwe en traditionele wijngebieden, zoals Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland, maar ook Oostenrijk, de Douro en Sicilië. Van de atlas zijn sinds de eerste editie in 1971 miljoenen exemplaren verkocht, vertaald in 14 talen. Zonder twijfel het beroemdste wijnboek ter wereld.

Auteur: H. Johnson J. Robinson

Co-auteur: Jancis Robinson

Uitgever: Het Spectrum

Climats et Lieux-dits des grands vignobles de Bourgogne

Vertaling van Engelstalige boek The Climats and Lieux-dits of the Great Vineyards of Burgundy Een encyclopédie van Bourgogne met kaarten met specificatie en definitie van elke plaats. Een must have  voor de Bourgogne liefhebber.

Auteur: Marie-Hélène -Lussigny en Sylvain Pitiot

Een inleiding over het proeven van Grote wijnen

Boek van de voormalige directeur van het wijnbouwtechnisch instituut van de Bourgogne in Beaune (INRA). De eerste druk van het boek was in 1976, maar de technieken en informatie zijn nog altijd zeer actueel.

Auteur: Max Leglise

Uitgever: Chateau Saint Pierre

Le sol, la terre et les champs (FR)

Zeer wetenschappelijk boek dat met passie geschreven is. Legt uit hoe de aarde werkt  De opbouw van aarde/land van beste en meest gerenomeerde wijnhuizen van de wereld worden uitvoerig besproken (5000 analyses) 

Auteur: Claude en Lydia Bourguignon 

Bacchus and me (ENG)

With acerbic wit, irreverent tone, and bountiful hilarious anecdotes, Jay McInerney writes the first wine book that makes sense to all those dazed by the prevailing, dull technical wine writing. McInerney generously reveals all he's learned on his worldwide journey to understand wine in chapters on reds, whites, dessert wines, champagne, aperitifs, and more. McInerney holds forth in forty-nine essays - with agile humor; an astonishing amount of hard fact, and an ample dose of personal taste - on: how to make your way around a German wine label; what to drink with Thanksgiving turkey; the truth about Zinfandels; why Burgundy is so hard to predict; Napa Valley's finest winemakers; the pleasure of flinty Chablis, the deep satisfaction of port, the glorious potential of Oregon's Pinot Noir; the respectability of RosT; and the most colorful characters in the business. It is actually possible for a reader of Bacchus & Me to take what is learned to the bank, and immediately thereafter to wine shop or restaurant to indulge in the wine of his or her fantasy with the confidence of a sommelier. Bacchus & Me is for everyone interested in learning more about the wines of the world. For both those of broad means and of modest purse, there is intense vicarious pleasure to be found in McInerney's vinous adventures.

Bier wereld atlas

Maak kennis met de beste bieren van de wereld: cheers!Bier - de wereldatlas is hét standaardwerk over deze heerlijke drank. Er is veel aandacht voor de talloze methoden en technieken voor het brouwen van bier. Deze diverse benaderingen van het brouwproces leiden tot variaties in talloze soorten; van Belgisch trappistenbier tot aan Ierse stout en Vietnamese Bia Hoi. Daarnaast gaat het boek over de geschiedenis van bier - van de oudheid tot aan de dag van vandaag. Meer dan 500 van 's werelds bekendste biersoorten komen aan bod. Gedetailleerde kaarten leiden naar ambachtelijke brouwerijen in Nederland, België, Ierland, Japan, Canada, de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

Auteur: Tim Webb & Stephen Beaumont 

Uitgever: Terra

Please reload

bottom of page