top of page

Boeken voor Amateurs

​Het leesvoer voor professionals is toegegeven soms niet het meest boeiende om te lezen (om niet te zeggen in vele gevallen saai). Gelukkig bestaan er ook meer luchtige boeken voor de ijverige amateur of iemand die wat wegwijs wil in de wereld van wijn zonder daar een naslagwerk van 1000 blz voor te moeten lezen

69 dingen die je altijd al wilde weten over wijn

Wijn proeven en kiezen is zowel eenvoudig als leuk met dit handige basisboek.Topsommelier Sepideh Sedaghatnia leert je alle tips en tricks voor het kiezen, schenken, proeven, kopen en bewaren van wijn, op een grappige en speelse manier.Welke wijnstijlen zijn er en hoe ontdek je je eigen stijl? Wat zijn de meest voorkomende druivenrassen? Hoe lees je een etiket? Welke gerechten passen bij welke wijnen?Sepideh geeft een duidelijk antwoord op alle wijnvragen.

Auteur: Sepideh S

Message in a bottle

Trouwe lezers van DMuze, de zaterdagbijlage van de krant De Morgen, kennen de rubriek Message in a Bottle al een tijdje. Topsommelier Andy De Brouwer proeft er wekelijks een bijzondere of merkwaardige 'wijn met een verhaal'. Message in a Bottle is niet zomaar een reeks, het is een heuse estafette. Andy's gesprekspartners kiezen telkens een fles die níét uit het eigen assortiment komt. Andy trekt dan naar de leverancier van die wijn en kan zo een week, of in dit geval een hoofdstuk later een nieuwe ultieme ontdekking in de kijker plaatsen.Message in a Bottle is niet alleen een boek over boeiende wijnen en persoonlijkheden. In elk hoofdstuk steek je ook een vat vol wijnkennis op. Een tocht, al dan niet per scooter, langs zoetzure hoenderpoten, troebele natuurwijnen en koppige druiven. Langs vakmanschap, passie en plezier.

Auteur: Andy De Brouwer

Cocktail a night

Het perfecte glas, het juiste materiaal en kwaliteitsvolle ingrediënten, meer is er niet nodig om een lekkere cocktail te maken. Andy De Brouwer is je perfecte gids in deze wondere wereld. Natuurlijk staan er enkele klassiekers op het menu, maar in 'Cocktail a night' vind je vooral buitengewone en verrassende drankjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Hot Oxtail Jenever, een Anti-Hangover Muesli of een Liquid Capreze? Er is voor elk wat wils. Of je nu op het strand wilt nippen van een perfecte tiki-cocktail, je op een koude winternacht wilt verwarmen aan een Irish coffee of net als je filmheld wilt genieten van een sigaar met bijbehorende cocktail. De meeste drankjes worden gemaakt op basis van rum, whisky, wodka en gin, maar ook alcoholvrije cocktails komen ruimschoots aan bod. In het boek ontkracht Andy De Brouwer bovendien enkele hardnekkige mythes. Zo zitten er bijvoorbeeld geen wormen in mescal. Het overzicht van de beste cocktailbars in binnen- en buitenland is een handige leidraad om inspiratie op te doen of de experts aan het werk te zien. 

Auteur: Andy De Brouwer & Michel Borsy

Uitgever: Manteau 

Please reload

bottom of page